16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаПолина Цекова пред BBALL.BG за Александър Везенков: НБА ще му допадне

Полина Цекова пред BBALL.BG за Александър Везенков: НБА ще му допадне

Невероятен играч, възхищавам се на бързината на неговата стрелба, казва още единствената българка със злато от женската НБА

Единствената българка със злато от женската НБА Полина Цекова смята, че най-силното първенство в света ще допадне на Александър Везенков. Крилото на Олимпиакос е желан от Сакраменто, който е решен да го привлече в редиците си още това лято.

Легендарната плевенчанка отправи и своите най-добри пожелания към Спортист №1 на България за 2022 г. пред BBALL.BG. Ето и какво каза тя:

Александър е невероятен играч. Много се радвам на това, което прави. Надявам се и предполагам, че ще отиде в НБА. Когато беше Финалната четворка в Евролигата, ние бяхме в Катания. На финала буквално строих всички пред телевизора и казах никой да не мърда и да не сменя програмата, това е българин. Ще трябва да викаме за тях.

Той има толкова бърза стрелба. Визията му за играта е такава, че той играе за колектива, не е консуматор. Той е отборен играч. Най-много се възхищавам на бързината на неговата стрелба. Мисля, че стреля по инстинкт, без да се замисля на колко метра е коша. Невероятен стрелец, невероятен играч. НБА много ще му допадне. Дано отиде там, заслужава го.

На моите момчета съм разказвала, че познавам баща му. Той беше много добър играч и смятам, че Александър е взел неговите гени. Много се радвам и за Сашо, защото за него като баща, със сигурност гордостта трябва да е огромна.

Пожелавам много здраве на Александър, пожелавам му да няма тежки контузии. Надявам се да стъпи в НБА и с удоволствие ще го гледам. Постоянно казвам на моите момчета във Франция – виждате ли какво правят българите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани