6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак привлече Цветомир Чернокожев

Спартак привлече Цветомир Чернокожев

Плевенчани с второ ново попълнение

Спартак Плевен направи още един интересен ход в селекцията си за новия сезон. В редиците на четвъртия в НБЛ от 2021/2022 ще бъде и Цветомир Чернокожев, обявиха от клуба в социалните мрежи.

206-сантиметровият баскетболист прекара последния сезон в Левски, с който има финали в турнирите за Суперкупата и Купата на България, както и бронз в НБЛ. По родните терени той записва средно по 9.3 точки, 5.7 борби и 1.4 асистенции в общо 39 мача, както и средни показатели от 9.2 точки, 6.9 борби и 2 асистенции в 10 срещи в Delasport Балканска лига.

Преди да избере столичани през миналото лято Цветомир Чернокожев преминава през словашкия Левице, както и през Академик София, като с него има 2 титли и 2 финала в турнира за Купата на България. Освен това, той играе и за втория тим на „студентите“, където има два трофея в А група и два финала в турнира за Купата на БФБ.

Има мачове и за националния отбор на България. Преминава през всички формации на представителния ни тим при подрастващите. Носител на приза „Рачо Колев – едно сърце, една игра“ за най-добър млад български баскетболист за 2018/2019.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани