18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак показа зъби в Бургас (видео)

Спартак показа зъби в Бургас (видео)

Плевенчани със седми успех в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак се върна на победния път в НБЛ. В зала „Бойчо Брънзов“ селекцията на Тодор Тодоров надви Черноморец с 87:84 като гост в отложен двубой от 14 кръг в мъжкия ни елит. Плевенчани са с баланс от 7-7 и са седми в класирането, докато бургазлии са с 11 успеха и 3 поражения и са втори.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов поведе колоната на реализаторите за Спартак Плевен със 17 точки. Мартин Маринов добави 15 и 7 борби. Ивко Ивков се включи силно от пейката с 12 точки и 5 борби. Коча Йовович и Симеон Илиев вкараха по 11.

Тихомир Желев бе над всички за Черноморец с 23 точки, от които 7 тройки, плюс 5 борби и 7 асистенции. Георги Боянов бе близо до нов дабъл-дабъл – 17 и 9 борби. Уендъл Люис приключи с 15 точки и 9 борби. Евгени Хаджирусев остана с 13.

КЛЮЧЪТ: Първото полувреме плевенчани имаха предимство, водени от Николай Стоянов, Ивко Ивков и Коча Йовович, за да фиксират 44:35 на голямата почивка. След паузата бургазлии се вдигнаха и чрез Тихомир Желев, Уендъл Люис, Георги Боянов и Влатко Гранич намалиха до 1 точка за 54:55. Гостите отговориха с две тройки на Симеон Илиев и Максим Корниенко за 61:55. През последната четвърт Спартак направи преднината си 9 точки чрез Николай Маринов и Ивко Ивков. Бургазлии не се отказваха и чрез Уендъл Люис, Георги Боянов и Тихомир Желев се доближиха до съперника след 69:72. Спартак отвърна чрез Коча Йовович и Димитър Маринчешки за 83:74, но Тихомир Желев върна своите в играта с тройка за 82:85 25 секунди преди сирената. Димитър Маринчешки и Мартин Маринов вкараха по веднъж от фаул линията за 87:82 в полза на плевенчани. Кош на Ивайло Тонев оформи крайното 84:87.

И ОЩЕ: Днес в игра за Спартак не бе Божидар Аврамов, който е болен. От другата страна дебют с екипа на Черноморец направи новото попълнение Антъни Дженуари, който се отчете с 9 точки и 5 борби за 20 минути на паркета.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 февруари Черноморец ще приеме Рилски спортист, докато Спартак Плевен ще гостува на Академик Пловдив три дни по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани