12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияСпартак на полуфинал за Купата след повече от десетилетие

Спартак на полуфинал за Купата след повече от десетилетие

Плевенчани не се огънаха срещу Ямбол

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. Момчетата на Любомир Минчев се пребориха с Ямбол със 74:65 в среща от 1/4-финалите на надпреварата.

И ОЩЕ: Двубоят започна с минута мълчание заради националния траур, обявен заради кончината на патриарх Неофит.

НАЙ-ДОБРИ: Талиб Занна бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Спартак – 14 точки и 11 борби. Джулиън Люис се отчете с 12. В игра за плевенчани се завърна Станимир Маринов.

За Ямбол не игра Павел Маринов. В негово отсъствие Питър Кис се отчете с 21 точки. Маркедрик Бел вкара 15 точки плюс 5 борби. Кевин Хънт остана с 13 точки.

РАЗВИТИЕТО: През първите 10 минути плевенчани взеха инициативата и излязоха напред с 27:8 в края им, водени от Талиб Занна и Родни Първис. След това ямболии се вдигнаха и чрез Маркедрик Бел, Николай Михайлов и Питър Кис сведоха пасива си до 7 точки за 31:38. След това обаче Спартак реагира и чрез Цветомир Чернокожев, Константин Тошков и Ивко Ивков фиксира 44:31 в своя полза.

След паузата „синьо-белите“ държаха преднината си чрез Джулиън Люис, Талиб Занна и Константин Тошков, но Ямбол не се даваше и с помощта на Питър Кис, Кевин Хънт, Николай Михайлов и Иван Лилов сведе изоставането си до 50:59 в края на третия период. В последната част ямболии се вдигнаха и чрез Маркедрик Бел и Питър Кис свалиха изоставането си до 2 точки за 61:63. Спартак обаче не се огъна и чрез Джулиъс Люис, Талиб Занна и Константин Тошков грабна победата, за да стигне до първия си полуфинал в турнира от 2009 г. насам.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (16 март) от 16.00 ч. Спартак Плевен ще се изправи срещу Балкан в първия полуфинал в турнира за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани