12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАСлед близо два месеца пауза Александър Везенков отново в игра за Сакраменто...

След близо два месеца пауза Александър Везенков отново в игра за Сакраменто в НБА (видео)

Крилото с 5 точки за "кралете" срещу Юта

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След близо два месеца извън терените в НБА, заради контузия в глезена, Александър Везенков се завърна в игра. Крилото се включи от пейката за Сакраменто при успеха му над Юта със 127:106 у дома, с което постигна трети пореден триумф над този съперник в лигата през сезона.

И ОЩЕ: „Кралете“ се изравниха с Финикс на седмото място в Западната конференция, като имат баланс от 43-41 и са на два мача от шестата позиция, където е Далас в опита си да избегнат участието си в турнира, който определя последните тимове в плейофите.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков получи 10 минути за Сакраменто на паркета в „Голдън 1 Сентър“, в които се отчете с 5 точки, 2 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки. При стрелбата си от игра Спортист №1 на България за последните две години бе 2/3, включително 1/1 от тройката.

От неговите колеги Кийгън Мъри финишира с 25 точки. По 24 вкараха Харисън Барнс и ДиАрън Фокс, като вторият направи и 12 асистенции.

Колин Секстън и Брайс Сенсабо бяха най-резултатни за Юта с по 22 точки. С по 18 останаха Тайлър Хендрикс и Кейонте Джордж.

КЛЮЧЪТ: Кингс бяха точни в 15 поредни притежания и направиха серия от 23-3 за по-малко от пет минути в третата част след 13 точки на Харисън Барнс, за да дръпнат с 81:60. До финалната сирена Александър Везенков и компания не изпуснаха лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 април от 5.00 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще играят срещу Лос Анджелис Клипърс.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ЮТА 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Съотборникът на Александър Везенков в Сакраменто Домантас Сабонис сподели какво значи за тима му завръщането в игра на българина и на Трей Лайлс. Това се случи в последния мач на селекцията на Майк Браун в НБА срещу Ю…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани