6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаСилен Везенков не спаси Олимпиакос в Истанбул (видео)

Силен Везенков не спаси Олимпиакос в Истанбул (видео)

Българинът подобри личния си рекорд по резултатност през сезона, но и това не спря Анадолу Ефес

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков създаде доста проблеми на шампиона в Евролигата Анадолу Ефес. Усилията на българина обаче не бяха достатъчни на неговия Олимпиакос след 69:88 при визитата му в мач от 10 кръг. Гръцкият гранд е с баланс от 6-4 и се намира на шесто място в класирането, докато турците са 11-ти с 4 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило подобри личното си постижение по резултатност в Евролигата през този сезон. Срещу името си в статистиката за Олимпиакос Александър Везенков остави 17 точки, като бе 4/4 от средно разстояние, 2/4 зад дъгата и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, 26-годишният баскетболист допълни сметката си с 8 борби и 3 асистенции за 30 минути на паркета.

От неговите колеги Мустафа Фал вкара 15 точки.

Родриг Бебуа бе над всички с 29 точки за Анадолу Ефес, от които 7 тройки. Василие Мицич се отчете с 19 и 5 асистенции. Шейн Ларкин остана с 10 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Всичко в двубоя бе решено в последната период. Ефес направи 11 поредни точки, за да си осигури двуцифрена преднина, а след това Родриг Бебуа бе точен зад дъгата за 84:69. В тази част гостите отбелязаха едва 3 точки срещу 20 за селекцията на Ергин Атаман.

И ОЩЕ: 3-те точки на Олимпиакос за една четвърт е антирекорд за клуба в Евролигата. Предишният такъв е от 2007/2008, като тогава „червено-белите“ се разписват с едва 5 точки в коша на Баскония.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 ноември Олимпиакос на Александър Везенков ще приеме Макаби Тел Авив, а Анадолу Ефес ще бъде домакин на Монако.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани