11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Латвия показа какво може и срещу Италия (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Латвия показа какво може и срещу Италия (видео)

Отборът на Лука Банчи спечели първия мач от тези за разпределение на местата от 5-то до 8-мо

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Латвия спечели първия двубой от тези за разпределение на местата от 5-то до 8-мо на световното първенство. В Манила момчетата на Лука Банчи отказаха Италия с 87:82.

НАЙ-ДОБРИ: Андрей Гражулис бе над всички за Латвия с 28 точки и 6 борби. Айгърс Скеле добави 12 и 9 борби. Артурс Жагарс се отчете с 10 точки и 6 асистенции.

Луиджи Датоме бе най-резултатен за Италия. Николо Мели и Стефано Тонут отбелязаха по 11. Марко Спису остана с 10 точки и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След равностойно първо полувреме Латвия стигна до най-голямата си преднина в срещата 10 точки след 52:42 след серия от 17-2. Стефано Тонут, Луиджи Датоме, Алесандро Пайола и Матео Спаньоло все пак дадоха надежди на Италия след 60:62, но Андрей Гражулис и Айгърс Скеле не сбъркаха за 67:60 в полза на тима си. В последните 10 минути Давис Бертанс върна двуцифрения аванс на отбора си за 72:62, като до края нищо не се промени.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 септември (събота) Латвия ще играе срещу победителя от двойката Словения/Литва, докато Италия ще срещне загубилия същия ден.

СТАТИСТИКА ОТ ИТАЛИЯ – ЛАТВИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани