23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияСветкавична реакция от Спартак

Светкавична реакция от Спартак

Любо Минчев сяда на пейката на плевенчани

Спартак реагира на последните промени в клуба и вече има нов треньор. На пейката на плевенския тим ще седне Любо Минчев, който поема поста след освобождаването на Тодор Тодоров. Последният ще бъде в щаба на бившия национален селекционер заедно с Марин Яцински.

Любо Минчев започна настоящия сезон като наставник на косовския Трепча, който води и в квалификацията във ФИБА Къп и взе и златото в лига Уника. През миналия сезон с тима от Митровица той има три финала, от които вдига Купата на Косово и финишира със сребро в турнира за Суперкупата на страната и в местната Суперлига.

В кариерата си досега Любо Минчев води Берое в продължение на седем години. С тима от Стара Загора има Купата на България от 2017 г., трофея от Балканската лига от същата година и Суперкупата на страната отпреди четири години. Има и бронз от турнира за Купата през 2016 г. и сребро през 2019 г., както и финал в шампионата през 2017 г.

Роден е на 16 септември 1971 г. Дългогодишен национал и състезател на Левски, Славия, Плама Плевен и др. Като треньор сяда на пейките още на Левски, Лукойл Академик и Черно море. Бивш селекционер на националните отбори за 18- и 20-годишни в мъжкото направление. Помощник-треньор на мъжкия национален отбор в щаба на Пини Гершон, както и на тима от 20-годишни национали, който участва в елитното ни първенство. Завършва треньорската академия на ФИБА. Бивш наставник на България.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани