8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияВ Европа отново похвалиха Александър Везенков (видео)

В Европа отново похвалиха Александър Везенков (видео)

Крилото на Олимпиакос се нареди в Идеалната петица на Евролигата на сайта Eurohoops

Александър Везенков продължава да обира суперлативите за силното си представяне по европейските терени през този сезон. 206-сантиметровото крило на Олимпиакос се нареди сред най-добрите играчи в Евролигата в класация на сайта Eurohoops.net.

26-годишният баскетболист получи гласовете на 17 от общо 21 журналисти, участващи в анкетата. В Идеалния отбор на Eurohoops компания на Александър Везенков правят още Никола Миротич (Барселона), Василие Мицич (Анадолу Ефес), Майк Джеймс (Монако) и Еди Таварес (Реал Мадрид).

Силните изяви на българина бяха от ключово значение за класирането на Олимпиакос на Финалната четворка в Евролигата. През този сезон Александър Везенков може да се похвали със средно по 13.7 точки, 5.8 борби и 1.5 асистенции в общо 36 мача на гръцкия гранд в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Носителят на Купата на Гърция от 2021/2022 и неговият тим ще се борят за трофея в Евролигата от 19 до 21 май в Белград. В първия ден от финалите, на 19 май от 19.00 ч. Александър Везенков и компания ще излязат срещу Анадолу Ефес. В другия полуфинал Барселона ще спори с Реал Мадрид от 22.00 ч. в същия ден.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани