4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАСакраменто дръпна с 2-0 на Голдън Стейт (видео)

Сакраменто дръпна с 2-0 на Голдън Стейт (видео)

Дреймънд Грийн не завърши срещата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Сакраменто стана първият отбор, който повежда с 2-0 в серия срещу Голдън Стейт в ерата на Стеф Къри. „Кралете“ отказаха шампиона в НБА от миналия сезон със 114:106 у дома в мач от първия кръг на плейофите на Запад.

И ОЩЕ: Баскетболистът на Голдън Стейт Дреймънд Грийн бе изгонен в последната четвърт на двубоя. Крилото не завърши срещата срещу Сакраменто, след като пое към съблекалнята, заради умишлен фаул срещу Домантас Сабонис. След падането на терена литовският национал хвана Грийн за крака, заради което получи техническо нарушение. След случилото се 4-кратният шампион в НБА с Уориърс влезе в конфликт с някои от феновете, които бяха близо до пейката на неговия отбор.

НАЙ-ДОБРИ: Домантас Сабонис и Ди`Арън Фокс отбелязаха по 24 точки за Сакраменто, като регистрираха съответно по 9 борби и 9 асистенции. Малик Монк се отчете с 18 и 6 борби. Кевин Хюртер добави 15 точки и 5 борби.

Стеф Къри бе най-добър за Голдън Стейт с 28 точки и 6 асистенции. Андрю Уигинс финишира с 22 и 5 борби. Клей Томпсън остана с 21 точки, 5 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Уориърс започнаха последната четвърт с пасив от 6 точки, но след това стигнаха до равенство за 93:93 след силна игра на Стеф Къри и Андрю Уигинс. Сакраменто обаче отговори със серия от 18-7, воден от Ди`Арън Фокс, Домантас Сабонис и Малин Монк, за да си гарантира победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач между Голдън Стейт и Сакраменто ще бъде на 21 април.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] 33-годишният баскетболист бе санкциониран, след като стъпи на гърдите на Домантас Сабонис по време на втория двубой от серията в елиминациите на Запад. Срещата бе спечелена от „кралете“ със 114:106. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани