11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Психологията и мотивацията са важни, да влезем непримирими

Росен Барчовски: Психологията и мотивацията са важни, да влезем непримирими

Публиката в Ботевград винаги е помагала, заяви селекционерът на България

Мъжкият национален отбор на България се събра на лагер днес преди първите мачове от европейските квалификации, а селекционерът на тима ни Росен Барчовски сподели очакванията си за предстоящите двубои срещу Швеция и Германия.

Както винаги, в началото настроението е добро. Усмихнати са. Имаха време да почиват поне един ден, а някои и два-три. От тази гледна точка е добре. Проблемите са другаде, но да кажа често, аз съм свикнал и не се притеснявам много“, заяви Барчовски относно контузените и болни играчи в отбора.

„От Германия по-тежък съперник няма, световният шампион. Швеция се води фаворит срещу нас. Трудно е, но за нас лесно няма. Съмнявам се да ни подценят, защото много добре знаят как играем винаги, как се класирахме на Европейско първенство и как се представихме там, така че това е изключено“, добави националният селекционер.

Огромна е мотивацията да играеш срещу световния шампион, но първо трябва да минем през Швеция. Няма да мислим за Германия, но отсега се усеща тази тръпка“, каза още той.

Психологията и мотивацията са важни, да влезем непримирими. Отборният дух също, винаги го е имало, предполагам и сега. Разбира се, да използваме и нашите силни страни, най-вече агресията, бързината и стрелбата за три точки“, допълни Барчовски.

България гостува на Швеция на 22 февруари, а три дни по-късно ще е домакин на световния шампион Германия.

Публиката в Ботевград винаги е помагала. Всеки път отивам с удоволствие в този град и тази зала, с каквито и отбори да съм бил. Те ще дойдат и за Германия, но най-вече ще дойдат заради България“, завърши наставникът.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани