18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Има неща, които са много по-големи от някаква битка и...

Росен Барчовски: Има неща, които са много по-големи от някаква битка и съперничество

Светът не свършва с едно дерби, но светът започва, когато се връща нещо хубаво, допълва треньорът на ЦСКА

ЦСКА и Левски ще изиграят първото от 13 години в родния баскетбол Вечно дерби. То ще бъде на 21 ноември (понеделник) от 19.00 ч. в столичната зала „Универсиада“, като ще бъде предаванo по Max Sport 2.

Tреньорът на „червените“ Росен Барчовски призна, че първоначално е бил шокиран от идеята двата клуба да дадат съвместна пресконференция.

„Има неща, които са много по-големи от някаква битка и съперничество, а това е спортът, баскетболът. Светът не свършва с едно дерби, но светът започва, когато се връща нещо хубаво. Това е добър знак за феновете, за да покажем, че нещата са нормални и човешки. На терена е битка, но отвън – не. Отвън сме приятели. Нашият отбор може да даде пример„, заяви наставникът на ЦСКА Росен Барчовски по време на срещата с медиите, която се проведе в Пресклуб България, в София.

„И двата отбора не сме в такова състояние, което им приляга като име. При нас проблематичен е Венци Петков. Все пак има още 3-4 дни. В последния момент ще решим дали ще бъде в състава и колко ще играе. Другите до този момент са здрави. Бях се огледал и в Асен, и в Златин, но те имат фенски изкривявания към Левски. Също и към Митко Ангелов имам интерес, но не искам да бъркам нещата. Това в рамките на шегата“, каза още специалистът.

„До това дерби се стигна благодарение на нашата 10-годишна работа с юноши и привличането на генералния ни спонсор през лятото“, допълни президентът на „червените“ Роберт Гергов, който увери, че добрият тон между двата клуба ще бъде запазен през целия сезон.

Надявам се всичко да протече в рамките на нормалното, да няма скандали и проблеми извън терена“, пожела си баскетболистът на ЦСКА Алекс Симеонов.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани