9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Дълго време нямаше срещи на националния отбор, играчите и треньорите...

Росен Барчовски: Дълго време нямаше срещи на националния отбор, играчите и треньорите сме зажаднели

Не ми е трудно да съм селекционер на национален отбор и същевременно да съм треньор на отбор в НБЛ, правил съм го много дълги години, има и плюсове, и минуси, каза още българският наставник

Селекционерът на България Росен Барчовски говори за националния отбор, за когото предстоят мачове от квалификациите за Евробаскет 2025. „Лъвовете“ ще играят срещу Швеция на 22 февруари като гости в Партиле, а три дни по-късно (б.а. – на 25-ти) ще приемат световния шампион Германия в Ботевград.

Обръщам внимание на играчите, които попаднаха в разширения списък за предстоящите квалификации. Разговаряме с моите колеги от треньорския щаб. Подготвям се паралелно, през годините съм го правил много пъти и не ми пречи. Дал съм разширения списък, на 9 февруари ще станат ясни 14-те човека, които ще бъдат повикани. Изчаквам до последния момент, защото има играчи, които влизат и излизат от форма. Някои са контузени, докато други се възстановяват. Дал съм си тази дата като краен срок, защото след това е късно„, заяви Росен Барчовски след двубоя от 18 кръг в НБЛ между Спартак и ЦСКА в Плевен.

Вече гледаме отбора на Швеция. Подготвяме се, както смятам, че е нормално да се прави от един щаб. Видяхме съставите и на шведите, и на германците. На първо време гледаме този на Швеция, след това ще имаме три дни за Германия. Дълго време нямаше срещи на националния отбор, играчите и треньорите сме зажаднели. Това е голямо предизвикателство. Шведите са много силен отбор. Ако се погледне тяхната селекция, има 10 човека, които играят в Испания, Франция и Германия. Относно настоящия световен шампион, няма какво да коментирам. Мисля, че и Ботевград, където ще се играе двубоят с германците, също тръпне. Това е положението“, каза още националният селекционер.

„Не ми е трудно да съм селекционер на национален отбор и същевременно да съм треньор на отбор в НБЛ. Правил съм го много дълги години, има и плюсове, и минуси. Минусът е, че си ангажиран с някакъв клуб и неминуемо има коментари за селекцията. Аз съм доказал, че това не ме интересува и не ми влияе. Плюсът е да не съвместяваш двете длъжности е, че си горе-долу съхранен, но когато водиш и клубен отбор, си в ритъм. Треньорите са като играчите – влизат и излизат във форма. Мисля, че за България този вариант работи добре, обясни Росен Барчовски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани