10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВезенков отново на висота, но това не бе достатъчно на Олимпиакос в...

Везенков отново на висота, но това не бе достатъчно на Олимпиакос в Евролигата (видео)

Крилото наниза 20 точки за гръцкия гранд в двубоя срещу Валенсия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха втора загуба в Евролигата през този сезон. На свой терен българинът и отборът му паднаха от Валенсия с 82:83 в мач от 6 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд има в актива си и 4 победи, докато „оранжевите“ са с баланс от 3-3.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило изигра пореден мач на високо ниво за Олимпиакос, като се превърна в негов основен реализатор с 20 точки, 3 борби, рекордните в кариерата си 7 асистенции и 2 откраднати топки за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 7/10 от средно разстояние и 2/2 от тройката.

От неговите колеги Томас Уолкъп вкара 12 плюс 6 асистенции. Костас Слукас се отчете с 11 и 6 асистенции. Мустафа Фал финишира с 10 точки и 6 борби.

Крис Джоунс и Боян Дублевич бяха най-добри за Валенсия с по 17 точки. Кайл Александър остана с 10.

КЛЮЧЪТ: Гостите изоставаха през целия мач, но стигнаха до пълен обрат в самия края на двубой. 10 секунди преди сирената успешен наказателен удар на Костас Слукас изведе Олимпиакос до 82:80, а секунди по-късно фаул на Везенков, който бе отсъден след преразглеждане, прати на линията Крис Джоунс, за да обърне той нещата в полза на испанците за 83:82. Реферите пък не уважиха протестите на домакините за ситуацията, като те имаха такива и за неотсъдено нарушение срещу Алек Питърс в последната атака.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 ноември Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Партизан, докато ден по-късно Валенсия ще излезе срещу Монако. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ВАЛЕНСИЯ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани