11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияРилски спортист единствен от България в Топ 100 на Европа

Рилски спортист единствен от България в Топ 100 на Европа

Самоковци пред отбори като Бенфика, Игокеа, Газиантеп и дори ЦСКА Москва в класация на сайта Eurobasket

Рилски спортист е единственият български отбор в Топ 100 в Европа. Това показва обновената на 2 януари класация на сайта Eurobasket.com, подреждаща клубните тимове на Стария континент.

Носителят на Купата и Суперкупата на България се нарежда на 72-ро място в ранкинга с общо 97 точки. Зад себе си отборът на Людмил Хаджисотиров оставя тимове като Бенфика, Игокеа, Газиантеп и дори ЦСКА Москва, който този сезон участва само във ВТБ Лигата.

Рилецо е едноличен лидер в класирането на НБЛ с 12 поредни победи и без допуснато поражение през 2022/2023.

Върхът в класацията на сайта Eurobasket.com също е с българско участие. Първото място в нея е за Олимпиакос на Александър Везенков, който има общо 164 точки и общ баланс от 20-6 в гръцкия шампионат и в Евролигата. След това се нареждат Реал Мадрид, Барселона, Баскония и Фенербахче.

Цялата класация можете да видите тук

Заб.: Под внимание в класацията се вземат резултатите на отборите в националните първенства, участията им в европейските клубни турнири и резултатите им от последните пет седмици. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани