10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилецо с 18 тройки и нова победа в НБЛ, Йордан Минчев отново...

Рилецо с 18 тройки и нова победа в НБЛ, Йордан Минчев отново в игра (видео)

Самоковци минаха кота 100 срещу Ямбол

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист достигна до 10-ти пореден успех в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров надигра Ямбол със 104:67 в отложен мач от 8 кръг в родния елит. Вицешампионът на страната е без допуснато поражение и е лидер в класирането, докато ямболии са с баланс от 3-6 и са девети.

И ОЩЕ: Йордан Минчев дебютира официално за новия си отбор Рилски спортист. Крилото откри сметката си в лигата за 2022/2023, като се разписа с 6 точки, 6 борби, 4 асистенции и 3 откраднати топки за 15 минути в игра.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Попов поведе колоната на реализаторите за носителя на Купата и Суперкупата на България с 20 точки, като бе автор на 6 от 18-те тройки на отбора си, плюс 6 асистенции. Чавдар Костов вкара 16. Брандън Рандълф се отчете с 14 точки, 6 борби и 8 асистенции. Димаджио Уигинс финишира с 10.

Доминик Кристиано бе най-резултатен за Ямбол с 14 точки и 8 борби. Трей Сампсън оформи дабъл-дабъл – 10 и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава бяха равностойни в началото на първата четвърт, но в края й Рилски все пак излезе напред с 26:18 след успешни акции на Чавдар Костов, Йордан Минчев и Васил Попов. През втория период самоковци направиха аванса си 11 точки след забивка на Еван Бати, но Ямбол отвърна чрез Доминик Кристиано, за да намали до 4 точки. Васил Попов, Димаджио Уигинс и Брандън Рандълф отново изведоха Рилецо до +11, но гостите се доближиха на 6 точки след кош на Декуан Морис. Брандън Рандълф и Еван Бати пък фиксираха 47:35 в полза на домакините на голямата почивка. Рилски спортист реши всичко след серия от 24-6 през третия период, с което дръпна с 30 точки и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Рилски спортист ще приеме Левски, докато пет дни по-рано (б.а. – на 17 декември) Ямбол ще гостува на Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани