12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков е един от капитаните в Мача на звездите в Гърция

Александър Везенков е един от капитаните в Мача на звездите в Гърция

Българинът събра най-много гласове сред играчите от южната ни съседка

Българско присъствие ще има в тазгодишното издание на Мача на звездите в Гърция, което ще бъде под №25. Александър Везенков ще бъде един от капитаните в демонстративното събитие, което ще се проведе в зала „Никос Галис“, в Солун, в края на седмицата.

206-сантиметровото крило събра най-много гласове в анкетата – 2251. Тя бе проведена на официалния сайт на гръцката лига, както и сред треньорите в шампионата на южната ни съседка. Така националът на България ще изведе в Мача на звездите „Отбор Везенков“, докато срещу него ще застане „Отбор Папаянис“, който ще бъде предвождан от Йоргос Папаянис от Панатинайкос, който е получил общо 2140 гласа.

В тима на Александър Везенков ще бъдат още неговите съотборници в Олимпиакос Томас Уолкъп и Мустафа Фал, както и играчи на Панатинайкос като Нейт Уолтърс и Парис Лий. На пейката му пък ще седне наставникът на гръцкия шампион Йоргос Барцокас.

В отбора на Йоргос Папаянис, освен самият него, ще са още Костас Слукас, Янулис Ларенцакис и Костас Папаниколау от Олимпиакос, както и състезатели на ПАО като Панайотис Калайцакис, Дуейн Бейкън и Дерик Уилямс. Треньор ще бъде наставникът на „детелините“ Деян Радонич.

Демонстративното събитие включва още конкурси по тройки и забивки. То ще бъде на 17 и 18 декември. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани