9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаРеал се срина в Каунас, Таварес е №1 по чадъри в Евролигата...

Реал се срина в Каунас, Таварес е №1 по чадъри в Евролигата (видео)

Пето поражение за испанския гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид инкасира пето поражение в Евролигата през 2022/2023. Селекцията на Чус Матео не успя срещу Жалгирис след 72:81 като гост в мач от 14 кръг в турнира на богатите. Испанският гранд има в актива си и 9 успеха, с което заема пето място в класирането, докато литовците са с баланс от 7-7 и са девети.

И ОЩЕ: Еди Таварес направи 4 чадъра в срещата, с което се изкачи на първото място във вечната ранглиста по блокирани изстрели в историята на Евролигата. Центърът на Реал Мадрид вече има общо 321, с което измести от върха Брайънт Дънстън, който има 317 чадъра.

НАЙ-ДОБРИ: Джанан Муса се отчете с 22 точки за Реал Мадрид. Марио Хезоня остана със 17.

Кийнън Еванс бе най-добър за Жалгирис с 20 точки и 5 борби. Едгарас Улановас добави 19. Тайлър Кавана остана с 15 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: 5 минути преди края на двубоя резултатът бе равен – 66:66. След това Жалгирис направи серия от 8-0, за да излезе напред със 74:66, но Джанан Муса намали до 69:76. До финалната сирена литовците обаче не позволиха обрат.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Реал Мадрид ще приеме Виртус Болоня, докато ден по-късно Жалгирис ще излезе срещу Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани