6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияПо две чуждестранни баскетболистки на терена в женската А група

По две чуждестранни баскетболистки на терена в женската А група

Управата на федерацията въведе промяна в предишното си решение

Управителният съвет към българската федерация по баскетбол взе решение да позволи на отборите от женската А група да използват и двете си чужденки по време на мачовете. През миналия месец управата позволи на тимовете да картотекират състезателки, които не са родени у нас, след тригодишно прекъсване.

Ето и какви са решенията на федерацията, засягащи женската А група от днес:

– Решено бе да се разреши на отборите да ползват на терена и двете чуждестранни състезателки, които са вписани в тимовия лист за съответния мач, а не както бе прието на предишно заседание – максимум 1 състезателка във всеки отбор, която няма българско гражданство.

– В Правилата бе добавен и следният текст: „Крайно класиране се обявява при минимум изиграно разменено гостуване между всички отбори и равен брой изиграни мачове. В този случай, шампион на първенството не се обявява. Плейоф се провежда най-късно до 10 май в случай, че има възможност да се проведат полуфинали и финали в серии поне 2 от 3 срещи.“

– Възможно е провеждането на срещи от първенството и без публика, ако това е наложено от епидемиологичната обстановка в страната.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани