11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаПоредна престижна награда за Александър Везенков (видео)

Поредна престижна награда за Александър Везенков (видео)

Крилото на Олимпиакос бе отличен от Асоциацията на играчите към Евролигата

Александър Везенков ще добави към дългия си списък с награди още един приз. 206-сантиметровото крило на Олимпиакос бе избран за Най-полезен играч на 2023 г. от Асоциацията на играчите към Евролигата. 

27-годишният българин бе определен и за MVP на 2022/2023 в най-силната клубна надпреварата на Стария континент, като в нея достигна и до званието Реализатор №1. Освен това, националът стана №1 на своята позиция в Евролигата, като за втора поредна година намери място и в Идеалния отбор.

През последния сезон Александър Везенков записва средно по 17.6 точки, 6.8 борби и 1.9 борби в общо 40 мача на „червено-белите“ в турнира на богатите.

С Олимпиакос Александър Везенков финишира на върха в редовния сезон, където тимът му имаше баланс от 24-10. В плейофите крилото и съотборниците му отстраниха Фенербахче с 3-2 победи в серията, а след това на полуфиналите победиха Монако със 76:62. В битката за трофея обаче Олимпиакос на Александър Везенков загуби от Реал Мадрид със 78:79.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани