10.5 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияПобеди за Вихър Айтос, Хебър и ЦСКА -2 в плейофите на ББЛ...

Победи за Вихър Айтос, Хебър и ЦСКА -2 в плейофите на ББЛ А група

Трите отбора се справиха съответно с Раковски, Локомотив Пловдив и Политехника

Вихър Айтос, Хебър и ЦСКА -2 записаха победи в мачовете си от плейофите в отделните региони на ББЛ А група.

Вихър Айтос се класира за полуфиналите в регион Юг, след като спечели убедително и втория мач с Раковски, този път с 99:67 в зала „Иван Симеонов“ в Пазарджик, с което затвори серията в своя полза.

По-малко от седем минути бяха необходими на баскетболистите на Дечо Коешинов да натрупат двуцифрена преднина, като след първата част водеха с 23:10. Много висока резултатност беляза втория период, но Вихър продължи да увеличава аванса си и на почивката се откъсна с 55:33. Ситуацията не се промени и след паузата, като разликата продължи да расте и символичните домакини спечелиха още по-убедително.

Стоян Милчев завърши с 26 точки и 7 асистенции за победителите. Стоил Аладжов записа 22 и 12 борби, Стоян Петков е с 12 точки, 18 борби и 6 асистенции, а малко не стигна на Константин Коев за трипъл-дабъл – 10 точки, 14 борби и 8 асистенции. За Раковски Александър Болашиков бе над всички с 19 точки и 11 борби, а по 12 добавиха Георги Иванчев, Станислав Йотов и Милко Лачев.

Вихър Айтос чака съперника от четвъртфинала между Хебър и Локомотив Пловдив, където отборът от Пазарджик поведе с 1-0 след успех в първия мач у дома със 115:56. 

След размяна на кошове в първите минути, отборът на Димитър Чанков взе инициативата и след една част излезе напред с 32:24. Домакините запазиха високата си успеваемост и през втория период, докато съперникът започна да пропуска все по-често и на почивката те се откъснаха с 65:35. Хебър продължи да увеличава аванса и след паузата и до края направи успеха си още по-изразителен.

Христо Бъчков бе над всички за Хебър с 25 точки и 13 борби, Николай Нинов записа 20 и 12 борби. Юлий Арабаджийски е с 19 точки, 17 добави Станислав Ваклинов. За Локомотив Калоян Панчев записа 19 точки, Богомил Дичев вкара 14, 10 има Грегоар Крийг.

ЦСКА -2 стана последният отбор, който допълни Топ 4 в регион Запад. Тимът се класира за полуфиналите, след като спечели решителния трети мач срещу Политехника в зала „Триадица“ с 94:82. В следващата фаза победителите ще имат за съперник лидера Миньор 2015.

Двата тима си смениха по една част през първото полувреме. Баскетболистите на Ивайло Константинов поведоха с 22:16 след 10 минути игра, но на почивката „червените“ обърнаха за 41:35. Подемът в играта на „армейците“ продължи и след паузата, като преди заключителната четвърт те се откъснаха със 72:55, въпреки че преди това авансът им достигна и 21 точки. До края те поддържаха двуцифрена разлика и спечелиха.

Мартин Русев бе над всички за ЦСКА -2 с 29 точки и 15 борби. Владимир Нанкински се отчете с 12 и 7 борби, Деян Лазаров има 11 точки, 10 добави Георги Цеков. За съперника Мартин Петров вкара 24 точки, а по 10 имат Лъчезар Везирски, Стефан Георгиев (9 борби), Йордан Георгиев и Омар Ел-Аюби, но последният не завърши мача, след като бе дисквалифициран през последната част.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани