10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияПламен Алексиев за скандала в Черно море Тича: Нямам какво да крия

Пламен Алексиев за скандала в Черно море Тича: Нямам какво да крия

По никакъв начин и в нито един момент от кариерата ми, не съм играл симулативно, казва още бившият играч на варненци

Бившият баскеболист на Черно море Тича Пламен Алексиев даде своя отговор на ситуацията около скандала при „моряците“, свързан с полиграф и уредени мачове. Темата бе повдигната през миналата седмица от президента на клуба Георги Ганчев на пресконференция в морската ни столица.

Ето и какво се казва в официалната позиция на Пламен Алесиев:

По повод инициираната пресконференция от президента на БК Черно море Тича и спряганото в нея мое име, искам да изкажа моята позиция, след като ме потърсиха от доста медии. На първоначалния разговор, кой ще се подложи на полиграф и кой не, аз казах, че ще се подложа. Нямам какво да крия. Датата обаче съвпадаше с последния мач от професионалната ми кариера и размислих. Аз не исках да свързвам края на кариерата си с подлагането на полиграф и това го казах на г-н Ганчев.

Няма смисъл да изпадам в подробности, но заявявам твърдо и категорично: Аз, Пламен Алексиев, по никакъв начин и в нито един момент от кариерата ми, не съм играл симулативно, не съм залагал на нито един мач, не само на моя отбор, но и на противникови такива. Отказвам името ми да бъде забърквано в подобни грозни истории. Особено от клуба, за който съм дал 16 години от живота си и буквално съм жертвал здравето си.

След въпросната пресконференция и последвалото изказване по телевизия Max Sport 2 на полувремето на втория финален плейоф между Рилски спортист и Левски Лукойл, останах огорчен от вменяването ми на вина и че съм „един от замесените“ в този казус. Ако от клуба имат съмнения спрямо мен, нека да се обърнат към компетентните органи и да ме разследват. А не да се хвърля нещо във въздуха, с което да се петни името ми и това на семейството ми.“

Скандал в баскетбола: Отбор от НБЛ замесен в уредени мачове

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани