10.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияСкандал в баскетбола: Отбор от НБЛ замесен в уредени мачове

Скандал в баскетбола: Отбор от НБЛ замесен в уредени мачове

В Черно море Тича са минали на полиграф, четирима не са се явили

Огромен скандал се разрази в българския баскетбол. Президентът на Черно море Тича Георги Ганчев призна за участие на тима в уредени мачове в родния шампионат през последната година. Това се случи на пресконференция, проведена днес.

Най-неприятното за мен и въобще за цялата баскетболна общественост, имаше много големи съмнения около играчи и треньорско ръководство на тима, че участват в уредени мачове. Това наложи Управителният съвет на клуба да ги подложим на полиграф. Това между другото го пише в договорите им, които те подписват с федерацията. Полиграфът мина преди около месец, като ние не сме прокуратура или следствие, бях събрал всички, като им казах, че тези, които не искат да се явят, няма да се явяват, но са свободни да си заминават от клуба. Четирима не се явиха – двете момчета, които взехме от Правец, треньорът Галин Стоянов и Пламен Алексиев. Единият от играчите категорично призна, че е участвал в уредени мачове. От тези, които се явиха на полиграфа, от тях двама признаха, че има участие в такива мачове“, заяви по време на срещата с медиите Георги Ганчев.

За мен е достатъчно неприятна ситуация, поради всички усилия, които полагаме малкото хора, които сме останали в баскетболните среди да съществува клуба, да има такова нещо като играни мачове, залагани мачове, но това са фактите. Аз разбира се, не съм прокурор, не мога да обвиня никой катерично. Това бе причината Галин Стоянов да не бъде на пейката на Черно море Тича в последния мач от сезона“, добави той.

Има голямо огорчение в цялото ръководство на клуба. Знаете, че за нас ни е за втори път, 2017 г. пак бе същото. Ние обичаме този спорт, обичаме този клуб и тези неща ще ги оставим зад гърба си. Трябва да мислим позитивно. Имаме много хубави деца, които трябва да се развиват и да играят“, каза още Георги Ганчев.

Черно море Тича приключи редовния сезон в НБЛ на девето място с баланс от 2-22, което го остави извън плейофите.

Скандал в баскетбола: Отбор от НБЛ замесен в уредени мачове

ПрезGoogle
ИзточникDsport.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани