12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияДвама чужденци напускат Балкан

Двама чужденци напускат Балкан

Договорите на Тауан Ейджи и Сияни Чеймбърс са изтекли

Балкан се разделя с двама от чуждестранните си баскетболисти само няколко дни след края на сезона. Договорите на Тауан Ейджи и Сияни Чеймбърс са изтекли, като самите те потвърдиха това в профилите си в социалната Instagram.

Тауан Ейджи стана част от лятната селекция на Балкан през 2020 г, като с тима участва в квалификациите за Шампионската лига, а освен това достигна до 1/4-финал във ФИБА Къп. Със „зелените“ американецът има полуфинали в НБЛ и в турнира за Купата на България. През миналия сезон той записва средно по 12.2 точки, 7.9 борби и 1.4 асистенции в общо 33 мача.

Сияни Чеймбърс пък се присъедини към ботевградчани през декември, като допринесе за класирането му в елиминациите на ФИБА Къп, а освен това имаше и нелоши изяви по родните терени. През 2020/2021 Сияни Чеймбърс оставя срещу името си средни показатели от 13 точки, 2.4 борби и 5.4 асистенции в общо 34 срещи.

Както стана ясно преди два дни, Балкан ще има нов треньор през следващия сезон, след като Йовица Арсич потвърди, че няма да продължи с тима.

Йовица Арсич си тръгва от Балкан

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани