18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Чакането до мача е най-трудното нещо

Петър Златанович: Чакането до мача е най-трудното нещо

Чувствам се супер на паркетa, заяви треньорът на Балкан

„Слаб старт от гледна точка на това, че играем пред нашите фенове, които винаги имат очаквания, което е нормално. Оттам дойдоха притеснението, изпускането на стрелби и грешките в защита. От другата страна стартираха силно, както и очаквахме. Трябваше да спрем по-рано Джордан Тъкър, който се разигра. През второто полувреме намерихме сили да го спрем. Тактическият замисъл беше да овладеем борбата под коша, като това важи за цялата финална серия. Ако пък сме равни в този компонент, аз ще съм доволен. В този мач спечелихме борбата с 37-35. Спряхме Тъкър, не може 40 минути само един играч да те победи. Очаквам във втората среща да се присъединят и останалите му съотборници„, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след успеха с 87:74 в първия мач от битката за титлата в НБЛ срещу Черноморец

„Подготвяхме се една идея по-спокойно, защото Черноморец бе малко емоционално изтощен след историческата победа над Рилски спортист. Имаме какво да подготвим за следващия мач. Чувствам се супер на паркетa. Чакането до срещата е най-трудното нещо. Във втория двубой ще се опитаме да останем равни при борбите, защото бургазлии ще наблегнат точно там. Ще опитаме да бъдем по-агресивни на контраатаките. В тази среща бяхме притеснени от гледна точка на това да овладеем борбата“, добави наставникът на „зелените“.

„Димитър Димитров играе финали всяка година с Балкан, а преди това го правеше и с Лукойл Академик. Неговите минути са изключително важни, независимо колко са те. Липсва му малко тренировъчен процес, но си свърши работата. Нека повтори представянето си и във втория мач“, смята Петър Златанович. 

Много важно беше да спечели този двубой, за да уверим нашите фенове, че имаме шансове за титла. Надявам се залата да бъде по-пълна в понеделник и мислим, че можем да спечелим“, завърши той. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани