18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Не очаквах да бъдем толкова категорични в плейофите

Петър Златанович: Не очаквах да бъдем толкова категорични в плейофите

Харесвам отбора, който имам сега, заяви треньорът на Балкан

“Не очаквах да бъдем толкова категорични в плейофите. Без значение дали е силно или слабо първенството, това е то и трябва да се играе. Със сигурност беше равностойно, така че не съм очаквал да бъдем само с една загуба – срещу ЦСКА на полуфиналите. Разбира се, във финала е трудно да биеш някой три пъти поред, заяви в предаването „Арена Спорт“ по БНТ треньорът на шампиона в НБЛ Балкан – Петър Златанович. 

Съжалявам, че не успяхме да вдигнем титлата в Ботевград, защото нашите фенове заслужат да видят това. От друга страна, при предишните две титли Балкан печели у дома. Преди това не съм запознат. Така че за мен беше малко интересно, и за другите предполагам, да го направим навън”, добави наставникът на ботевградчани, които спечелиха златото за втора поредна година. 

“Има една публика, която постоянно те бута. Това задължава. Когато играеш за Балкан, трябва да си малко по-хладнокръвен. Така че от друга страна, имахме и състав, в който всеки дава по нещо от себе си. Накрая се получава едно цяло”, каза още Петър Златанович. 

“Харесвам отбора, който имам сега. Кои момчета ще бъдат в тима в бъдеще, или аз като е треньор, това са въпроси за ръководството. Естествено е, че такъв отбор трябва да запази голяма част от играчите си, защото всеки един сезон има ново предизвикателство”, смята сръбският наставник. 

“Има няколко отбора като Черноморец, Балкан, ЦСКА, Левски, определено идват хора и ги гледат. Отбори, които са от Сърбия, в по-малките градове, мога да кажа, че нямат такава подкрепа. Когато говорим за Партизан и Цървена Звезда, тогава е различно. Има места за сравнение между ситуацията в Сърбия и България„, допълва той. 

Може би в Сърбия децата по-рано започват да се занимават със спорт. Може би малко повече и родителите помагат за това. Не на последно място, ние сме баскетболна нация, не сме футболна нация. Няма някаква точна рецепта защо сръбските играчи успяват”,  завърши Петър Златанович. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани