12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаПартизан запазва майстор на забивките (видео)

Партизан запазва майстор на забивките (видео)

Матиас Лесо остава в Белград и през следващия сезон

Партизан също не се бави със селекцията си за новия сезон. В отбора на Желко Обрадович ще остане и Матиас Лесо, който е удължил своето споразумение с клуба.

Центърът вече има една година зад гърба си с „черно-белите“, с които участва в турнира Еврокъп и в Адриатическата лига, където достига до финал. Преди това Матиас Лесо има периоди в Макаби Тел Авив, Монако, Байерн Мюнхен, Уникаха Малага, Цървена Звезда, Нантер и Елан Шалон.

Носител на трофея в Еврокъп през 2021 г. Има злато от ФИБА Къп през 2017 г. Шампион на Сърбия през 2018 г. Сред отличията му е и Купата на Франция отпреди пет години.

През последния сезон с Партизан Матиас Лесо реализира средно по 9.8 точки, 5.4 борби и 1.1 асистенции в 14 мача в Адриатика, както и средни показатели от 13.1 точки, 6.4 борби и 1 асистенция в 10 срещи в Еврокъп.

Избор №50 на Филаделфия във втория рунд на драфта в НБА през 2017 г. Бронзов медалист с Франция от световното първенство в Китай през 2019 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани