6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаПавел Маринов за Константин Костадинов: Ако успее да използва енергията си по...

Павел Маринов за Константин Костадинов: Ако успее да използва енергията си по правилния начин, няма да има граници

Бих искал да дам на отбора своята отдаденост, страстта си и любовта си към баскетбола, казва българинът за Палмер Палма

Павел Маринов дебютира за новия си отбор Палмер Палма в Испания през миналия уикенд. Крилото записа и първите си точки при загубата на тима от Валядолид с 64:71 при визитата си в двубой от 17 кръг в лига LEB Oro.

Павел Маринов с първи точки за Палмер Палма в Испания

Чувствам се много добре. Винаги е удоволствие за мен да мога да играя баскетбол. За първи път съм част от испанска лига и e доста различно от тези, в които съм играл досега. Предишният ми официален мач бе преди около месец, така че ми беше приятно отново да съм на терена. За съжаление загубихме, но вече очакваме с нетърпение следващия двубой„, сподели Павел Маринов пред официалния сайт на Палмер Палма.

Играта в LEB Oro e доста интензивна, набляга се на тичането, дори и на тренировка. Мисля, че това първенство е смесица от опитни и млади играчи. Мога да кажа, че е малко по-различно от тези, в които съм играл досега„, казва още българинът.

Бих искал да дам на отбора своята отдаденост, страстта си и любовта си към баскетбола. Трябва да им покажа тази енергия на паркета. Мисля, че мога да им дам ценни съвети, да им покажа повече с примери, отколкото с говорене. Това е по-важно. Момчетата са добри, имат потенциал. Остават позитивни, въпреки резултатите си до момента и се надяваме да постигнем победа още в следващия мач„, допълва Павел Маринов.

Има още много двубои до края на сезона, но няма да е лесно. Както казах, аз съм убеден, че ще постигнем добри резултати. Това е въпрос на вяра и на уважение към това, което ни казват треньорите. Важно е да не се отказваме, ако сме загубили мач. Трябва да останем позитивни, да продължим да работим усилено и да вярваме, че това е ключът„, смята съотборникът на Константин Костадинов в Палмер Палма.

Това е невероятна възможност за мен. Няма значение на каква възраст си и колко опит имаш, винаги можеш да научиш още. Честно казано, нямаше кой да ме научи през последните няколко сезона. Винаги ми казваха, че имам опит и знам как да играя. Наистина съм благодарен за този начин на подготовка. Няма значение кой е треньорът, но хваля Пепе Ласо като виждам на колко е години и с каква енергия идва на тренировка. Нямам извинение да не давам всичко от себе си в това, което правя„, добави Павел Маринов.

Константин Костадинов е невероятно момче, което излъчва много енергия. Има харизма и добро настроение. Надявам се, че ще мога да му помогна и да му покажа как да използва цялата тази енергия по правилния начин. Ако успее, няма да има граници„, завършва бившият играч на румънския Атлетик Констанца.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани