18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНов силен мач на Димитър Маринчешки тласна Левски към победа в Пловдив...

Нов силен мач на Димитър Маринчешки тласна Левски към победа в Пловдив (видео)

Седми успех за "сините" в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски достигна до втори успех в последните си три мача в НБЛ. Момчетата на Димитър Ангелов се справиха с Академик Пловдив с 91:82 като гости в среща от Втората шестица. Столичани са с баланс от 7-16 и са 10-ти, докато селекцията на Йордан Янков се намира на 11-та позиция със същия актив.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Маринчешки завърши с 24 точки и 8 борби за Левски. Лъчезар Димитров и Асен Великов добавиха по 15 и 6 асистенции. Момчил Кадиев се включи от пейката с 13 точки. Максим Бочев се разписа с 10.

Ренел Къмингс бе най-резултатен за Академик Пловдив с 23 точки и 5 асистенции. Дабъл-дабъл оформи Джъстин Маккол – 17 и 10 борби. Кръстомир Михов и Николай Маринов останаха съответно с по 12 и 10, като първият овладя и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите си гарантираха успеха със силна серия в началото на последната част. Тогава Левски навъртя 13 точки поред срещу само 4 за съперника след успешни акции на Лъчезар Димитров, Момчил Кадиев и Марио Боянов, за да направи аванса си двуцифрен и до края не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 март Левски ще приеме Берое, докато същият ден Академик Пловдив ще има за съперник Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани