19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНова зала в София до края на 2025 г.

Нова зала в София до края на 2025 г.

Спортното съоръжение ще струва малко над 11 млн. лв

До края на 2025 г. в София се очаква да бъде изградена новата многофункционална спортна зала „Слатина“. На пресконференция председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи подробности около проекта и обяви, че той ще бъде финансиран от Фонда за устойчиво градско развитие и инвестиция от страна на баскетболния клуб „БУБА Баскет“.

„Залата ще предоставя място за тренировки и спортни прояви, но за определени часове ще бъде отворена и за безплатен спорт за софиянци“, стана известно от думите на Георгиев.

Терените в спортното съоръжение ще са няколко – две баскетболни игрища на закрито, няколко по малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и др. Извън залата също има открити игрища, от които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани, предвижда проектът. Стойността му е 11 200 000 лв.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани