13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаНикола Миротич засипа с похвали Александър Везенков (видео)

Никола Миротич засипа с похвали Александър Везенков (видео)

Ако продължи да играе по този начин, за мен той със сигурност ще бъде MVP, казва звездата на Барселона за нашето момче

MVP“, така Никола Миротич реагира на споменаването на името на Александър Везенков след мача от 27 кръг между Барселона и Олимпиакос, провел се в Пирея преди два дни и спечелен от отбора на българина със 77:70.

Везенков заслужава тази награда. Начинът, по който играе и начинът, по който се представя отборът му, без съмнение той е най-ефективният баскетболист този сезон„, убеден е черногорецът с испански паспорт, който взе приза в Евролигата миналата година.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

„Чувах много хора да говорят за Майк Джеймс, който е невероятен играч. Вижте обаче колко е последователен Везенков във всеки мач. Начинът, по който твори… За мен няма лесни точки, трябва да си ги спечелиш. Трябва да си заслужиш сам това, което искаш и той го прави„, продължава с ласкавите думи за нашето момче Никола Миротич.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

Везенков е много умен. Той също така е и най-добрият борец в турнира, което е невероятно. Ако продължи да играе по този начин, за мен той със сигурност ще бъде MVP, смята 32-годишният играч на Барселона.

„След края на мача му казах, че най-полезният винаги се появява накрая. Той ми отговори, че се учи от такъв. Казах му и да продължи да работи по начина, по който го прави. Впечатляващ е начинът, по който виждаш всяка година как той подобрява играта си. Това е приказка. Освен това, е невероятен като човек. Удивителен е. Страхотен съотборник в съблекалнята. Това чувам, че са супер щастливи с него“, казва още тежкото крило на испанския гранд.

Александър Везенков е водещ реализатор в Евролигата през 2022/2023 със средно по 17.9 точки, както и най-добър борец – с по 7.3 овладени под двата ринга топки на среща. На сметката той оставя още средни показатели от 1.7 асистенции и 1 открадната топка в общо 26 мача на Олимпиакос в турнира на богатите.

ПрезGoogle
ИзточникEurohoops.net
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани