10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАНикола Йокич с трипъл-дабъл и рекорд при дебюта си във финали в...

Никола Йокич с трипъл-дабъл и рекорд при дебюта си във финали в НБА (видео)

Денвър поведе на Маями в битката за титлата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър стартира с победа участието си във финалната серия в НБА. На свой терен селекцията на Майк Малоун се наложи над Маями със 104:93 и вече води с 1-0 в битката за титлата в най-силното първенство в света през този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Йокич нямаше спиране за Денвър и достигна до трипъл-дабъл при дебюта си във финална серия в НБА – 27 точки, 10 борби и 14 асистенции, като бе 10/12 при стрелбата си от линията за изпълнение на наказателни удари. Джамал Мъри се отчете с 26, 6 борби и 10 асистенции. Арън Гордън приключи с 16 точки и 6 борби.

Бам Адебайо бе най-резултатен за Маями с 26 точки, 12 борби и 5 асистенции. Гейб Винсент вкара 19 плюс 5 асистенции. Хейууд Хайсмит остана с 18 точки.

И ОЩЕ: Никола Йокич постави рекорд в историята на финалите в най-силното първенство в света за играч на позиция 5 със своите 14 асистенции. Предишното най-добро постижение е на легендата на Бостън Бил Ръсел, който прави 13 завършващи подавания в среща от решителната последна серия в НБА през 1969 г. срещу Лейкърс.

КЛЮЧЪТ: След като допуснаха пасив от 21 точки при 63:84, Хийт се стегнаха и намалиха до 74:84 след серия от 11-0 в началото на последната четвърт. Тройка на Хейууд Хайсмит сведе изоставането им до 9 точки 2.34 мин. преди края, но Денвър не допусна обрат, воден от дуото Никола Йокич и Джамал Мъри.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Мач №2 между Денвър и Маями ще бъде на 5 юни.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани