18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНиколай Стоянов: Подкрепата на публиката ме вдъхновява

Николай Стоянов: Подкрепата на публиката ме вдъхновява

Успехите на националния отбор и на Александър Везенков трябва да ги използваме като трамплин още повече да израсне този спорт, смята баскетболистът на Спартак

Загубата с 1 точка у дома за втори пореден път не е толкова тежка лично за мен и за отбора, колкото за феновете в залата. Втори пореден път залата беше пълна до дупка. Не знам кой друг отбор може да се похвали с нещо подобно този сезон специално. Втори пореден път всички тези хора дойдоха да ни подкрепят, загубихме отново с 1 точка. Мисля, че повече заслужавахме победата. Борихме се докрай, но липсата на двама от основните ни играчи се отрази заедно с всяка една минимална грешка, която допуснахме в защита и в нападение в този мач„, каза баскетболистът на Спартак Николай Стоянов след драматичната загуба от Рилски спортист със 76:77 в среща от полуфиналите в НБЛ.

„Може би това, че играхме срещу най-доказалия се отбор, който ние успяхме да победим в редовния сезон, Рилски спортист ни кара да израстваме и да играем на едно различно ниво. Това беше от полза за нашия отбор. В отсъствието на Божидар Аврамов и Мартин Маринов външните играчи сме натоварени с малко повече функции и минути на игрището. Това е спортът, трябва да компенсираме и да се преборим докрай за това, което заслужаваме. Мисля, че заслужаваме награда за този тежък сезон“, добави крилото на плевенчани, който се отчете с 22 точки в третия двубой от серията със самоковци.

Спартак се бори, но Рилски е на финал в НБЛ

Целта на последната ни атака в мача наистина беше да търсим три точки. Просто не успяхме да стигнем до тях. След което настана хаос, опитахме да потърсим по друг начин стрелба от тройката, за да изравним резултата, но не се получи„, разясни Николай Стоянов.

В Топ 4 няма лесно. Който и да отпадне от другия полуфинал, няма да се предаде, както и ние няма да го направим. Със сигурност ще се борим до последно. Както казах и преди, смятам, че заслужаваме награда за този сезон“, допълни варненецът.

Много благодаря на всички хора в залата, на всички, които ни подкрепят целия отбор. Огромно благодаря за всички, който скандират моето име. За мен това е един подарък за целия труд, който съм положил. Наистина това ме вдъхновява и забравявам за цялата умора, която се е натрупала в мен. Това ме кара да се боря докрай за тази публика“, признава Николай Стоянов. 

„Няма човек, който да каже, че липсата на Божидар Аврамов и Мартин Маринов може да се компенсира. Всички знаят какви играчи са те. И преди третия мач в Бургас ме попитаха, как може да се компенсира липсата на Божо Аврамов. Как да компенсираш, когато го няма на игрището един от най-добрите български играчи в последните две десетилетия?! Няма как да се случи. Просто трябва да излезеш с характер и сърце, и да направиш нещо вълшебно, защото той прави вълшебни неща“, смята 196-сантиметровият играч.

„Освен да се радваме за Александър Везенков, не знам какво друго можем да направим. Наистина трябва да сме щастливи. Както миналата година се класирахме на европейско, което е един голям успех за нашия спорт. Играта трябва да бъде промотирана още и още, не само да се слуша за нашия любим футбол. Смятам, че възпитанието на децата в баскетболната зала е на едно високо ниво във всеки един клуб. Оттук нататък тези успехи на националния отбор и на Сашо трябва да ги използваме като трамплин още повече да израсне този спорт и да има още повече деца в залите в България. Това е най-важното, завърши Николай Стоянов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани