3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияСпартак се бори, но Рилски е на финал в НБЛ

Спартак се бори, но Рилски е на финал в НБЛ

Самоковци затвориха серията в Плевен след 3-0

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист се класира на финал в НБЛ за втора поредна година. Самоковци надвиха Спартак Плевен със 77:76 като гости и след 3-0 победи в серията от полуфиналите продължават напред в битката за титлата.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун завърши със 17 точки за Рилски спортист. Коди Карлсън добави 13. Алекс Симеонов и Павлин Иванов вкараха по 11 точки, като първият грабна и 9 борби. Трей Портър остави срещу името си 10 и 6 борби.

Николай Стоянов бе най-добър за Спартак Плевен с 22 точки. Димитър Маринчешки реализира 16. Николай Маринов остана с 10 точки. Коча Йовович и Максим Корниенко останаха с по 9, като вторият овладя и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: Спартак започна силно със серия от 8-0, дело на Николай Стоянов, Коча Йовович и Максим Корниенко. Рилски отвърна чрез Трей Портър, Брендън Браун, Алекс Симеонов и Мирослав Васов за 10:10. Надлъгването продължи преди Димитър Маринчешки и Николай Маринов да изведат домакините напред с 25:19 след 10 минути. През втория период самоковци с 9 безответни точки на Барет Бенсън, Алекс Симеонов и Деян Карамфилов обърнаха до 28:25. Николай Стоянов даде ново лидерство на домакините за 31:28, но Мирослав Васов и Коди Карлсън не сбъркаха за 32:31 в полза на Рилецо. Ивко Ивков и Николай Стоянов обаче отново намериха пътя към коша за 39:33. Брендън Браун и Коди Карлсън доближиха гостите до 39:42.

След паузата равенството преобладаваше на таблото, но Павлин Иванов с далечен снаряд направи 57:56 в полза на вицешампионите. Димитър Маринчешки обаче бе точен за 58:57 за Спартак в края на третата четвърт. През последната част Рилски направи нова серия от 9-2, за да излезе отново напред, този път с 66:60. Ивко Ивков пък намали за 69:71. Алекс Симеонов бе безпощаден зад дъгата за 75:69 за носителя на Купата на България. Николай Стоянов даде нов шанс на Спартак след 74:75, но от другата страна Коди Карлсън не сбърка от фаул линията за 77:74. Максим Корниенко вкара 2 секунди преди сирената и това бе всичко.

И ОЩЕ: В игра за Спартак Плевен не се появи Мартин Маринов, който е с контузия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В спора за златото в НБЛ Рилски спортист ще се изправи срещу победителя от двойката Левски/Балкан. Спартак пък ще спори със загубилия за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – РИЛСКИ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани