6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби от 1900 лв. след Балкан - Спартак Плевен

НБЛ с глоби от 1900 лв. след Балкан – Спартак Плевен

Трима баскетболисти бяха санкционирани, заради технически нарушения

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след мача от 20 кръг между Балкан и Спартак Плевен. От лигата наложиха санкции на обща стойност 1900 лв, заради технически нарушения.

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 17.03.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Владимир Атанасов – дежурен представител на БФБ на Балкан – Спартак Плевен от 13.03.2022 г. в гр. Ботевград. Въз основа на доклада съветът реши:

Налага на Дерик Маркс, състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 13.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Дерик Маркс – състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Дерик Маркс, състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 13.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Дерик Маркс – състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Джервън Пресли, състезател с №4 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 13.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Джервън Пресли – състезател с №4 от отбора на БК „Спартак Плевен“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

Налага на Джервън Пресли, състезател с №4 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 13.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Джервън Пресли – състезател с №4 от отбора на БК „Спартак Плевен“. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Божидар Аврамов, състезател с №10 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 13.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Божидар Аврамов – състезател с №10 от отбора на БК „Спартак Плевен“. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Божидар Аврамов, състезател с №10 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №97 между отборите на БК “Балкан” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 13.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Божидар Аврамов – състезател с №10 от отбора на БК „Спартак Плевен“. Нарушението е пето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани