12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби на стойност 1100 лв.

НБЛ с глоби на стойност 1100 лв.

Санкциите са за технически нарушения и хвърлени предмети

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи глоби на обща стойност 1100 лв., заради нарушения на правилата в срещи от лигата. Санкциите са за технически нарушения и хвърлени предмети.

Ето и какви са наказанията на ДАС към НБЛ: 

На заседание, проведено на 10.04.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБ от срещата между Балкан и Черноморец.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Димитър Димитров – състезател с №34 от отбора на БК „Балкан“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №139 между отборите на БК “Балкан” и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 05.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №34 от отбора на  БК „Балкан“ – Димитър Димитров е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

– Налага на старши-треньора на БК “Балкан” – Преслав Пешев, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №139 между отборите на БК “Балкан” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 05.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “Балкан” – Преслав Пещев е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

– Налага на  БК “Балкан”, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в среща №139 между отборите на БК “Балкан” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 05.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в четвъртата част, са хвърлени предмети на игрището – два броя бутилки от вода от 500 ml – пълна и 1 500 ml – почти празна, попадащи в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  ДАС налага санкцията, вземайки предвид броя на хвърлените предмети.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Николай Титков – състезател с №5 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 139 между отборите на БК “Балкан” и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 05.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №5 от отбора на  БК „Черноморец Бургас“ – Николай Титков е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

ДАС се запозна и с доклада на София Масларова за мача Ямбол – Балкан. Дисциплинарният съвет реши:

– Налага на Петър Златанович – длъжностно лице от отбора на БК „Балкан“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 143 между отборите на БК “Ямбол” и БК „Балкан”, проведена на 09.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на длъжностното лице от отбора на  БК „Балкан“ – Петър Златанович е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

На базата на доклада на Любомир Амиорков за мача ЦСКА – Берое ДАС реши:

– Налага на Алекс Симеонов, състезател с №9 от отбора на БК „ЦСКА“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №141 между отборите на БК “ЦСКА” и БК “Берое”, проведена на 08.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 9 от отбора на БК „ЦСКА“ – Алекс Симеонов е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.

ДАС се запозна обстойно с доклада на Борислав Пелтеков за мача ЦСКА – Левски.

На базата на този рапорт ДАС:

– Налага на старши-треньора на БК “ЦСКА” – Росен Барчовски,  глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №140 между отборите на БК “ЦСКА” и БК “Левски”, проведена на 05.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “ЦСКА” – Росен Барчовски е отсъдено техническо нарушение за протест. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

Във връзка със същия доклад ДАС:

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №140 между отборите на БК “ЦСКА” и БК “Левски”, проведена на 05.04.2023 г. в гр. София.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски“. Размера на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Владимир Атанасов за мача Спартак Плевен – Черно море Тича и реши:

– Налага на Тодор Тодоров – помощник-треньор на отбора на БК „Спартак Плевен“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №137 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК „Черно море Тича”, проведена на 05.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на помощник-треньора на отбора на  БК „Спартак Плевен“ – Тодор Тодоров – е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

– Налага на Николай Маринов, състезател с №33 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №137 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК „Черно море Тича”, проведена на 05.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 33 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Николай Маринов – е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани