11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 20 г. с поражение в последния си мач от първата...

Националките до 20 г. с поражение в последния си мач от първата фаза на европейското (видео)

Отборът на Маргарита Маринкова загуби от Словакия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за жени до 20 г. приключи със загуба първия етап от европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в Румъния. В Крайова тимът на Маргарита Маринкова отстъпи на Словакия с 60:73 в последния си мач от група D на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Радина Илиева се отчете с 13 точки за България, допълнени от 7 борби. Ивана Бонева и Гергана Маданкова добавиха по 11, като първата овладя и 5 борби.

Нина Янстова бе много полезна за Словакия и оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби. Камила Яросова вкара 11 плюс 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Съперникът доминираше под двата ринга, след като овладя 50 борби срещу 39 за националките до 20 г. Освен това, Словакия финишира с по-добър процент в стрелбата от игра – 48.2% срещу 25% за нашите.

И ОЩЕ: Младите българки се нареждат на четвърто място в групата с баланс от 1-3.

КАКВО ПРЕДСТОИ: България ще играе за разпределение на местата от 9-то до 17-то в крайното класиране на европейското в Дивизия Б. Националките до 20 г. ще бъдат в група F, където са още Хърватия, Косово, Австрия и Словакия. Резултатите от първия етап се зачитат. Утре (3 август) от 15.30 ч. отборът на Маргарита Маринкова ще играе срещу Хърватия. 

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВАКИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани