12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориНационалите на 45-то място в класация на ФИБА

Националите на 45-то място в класация на ФИБА

"Лъвовете" се изкачиха с две позиции в ранкинга на международната централа

Мъжкият национален отбор на България се изкачи до 45-то място в класицията на ФИБА за националните отбори. Представителният ни тим бележи прогрес с две позиции в ранкинга на международната централа, който бе обновен след края на световното първенство.

Oтборът на Росен Барчовски има в актива си общо 270.8 точки, което го поставя на 23-то място на Стария континент. Това лято националите достигнаха до европейските квалификации, след като в третия етап на предварителните пресявки спечелиха групата си с баланс 3-1. Освен това, „лъвовете“ участваха и в олимпийската предквалификация, която се проведе в Истанбул.

САЩ си върнаха върха в подреждането след четвъртото място на световното първенство. Американците са лидери в класацията на ФИБА с общо 786.6 точки. В Топ 10 са още европейският шампион Испания, новият властелин на планетата Германия, както и Австралия, Сърбия, Канада, Аржентина, Латвия, Франция и Литва.

Пълното издание на класацията можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани