15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропа"Най-тъжният мач в историята на Сърбия": Повече от 23 000 в Белград...

„Най-тъжният мач в историята на Сърбия“: Повече от 23 000 в Белград се простиха с Деян Милойевич (видео)

Това се случи преди двубоя между Партизан и Мега Баскет от Адриатическата лига

В Белград се сбогуваха с бившия национал и европейски шампион със Сърбия и Черна гора от Турция през 2001 г. Деян Милойевич. Шампионът в НБА през 2022 г. като асистент в Голдън Стейт бе изпратен от повече от 23 000 зрители в „Щарк Арена“. Те сториха това с бурни овации и скандирайки името му.

Медиите в западната ни съседка обявиха двубоя от 17 кръг в Адриатическата лига между Партизан и Мега Баскет като „най-тъжния в историята на Сърбия„. Срещата се изигра тази вечер и бе спечелена от селекцията на легендата Желко Обрадович със 112:80.

Деян Милойевич си отиде от този свят на 46-годишна възраст след инфаркт през миналата седмица. От 2021 г. той бе в щаба на Уориърс в НБА.

Кариерата на бившето крило като наставник започва именно в Мега Баскет през 2012 г., като той остава в клуба до 2020 г. Освен това, има и период в Будучност. Като играч Деян Милойевич има два сезона в Партизан (б.а. – между 2004 и 2006 г.).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани