18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияМиньор 2015 и Хебър си осигуриха места в ББЛ А група

Миньор 2015 и Хебър си осигуриха места в ББЛ А група

Двата тима ще играят помежду си в събота

Миньор 2015 и Хебър са двата отбора, които се класираха за ББЛ А група от квалификационния турнир в регион Запад. Това стана ясно, след като тимът от Перник надви НСА с 94:59.

Загубата бе втора за отбора от спортната академия, който ще остане на последното място в подреждането и при желание, ще може да продължи в ББЛ Б група. Миньор 2015 и Хебър пък вече имат по една победа и в събота (25 септември) в директен мач ще определят кой ще спечели турнира.

Баскетболистите на Георги Младенов вкараха първите 8 точки в мача, но само за няколко минути съперникът им стигна до пълен обрат след серия от 15:2. Те все пак успяха бързо да си върнат водачеството и след една част бяха напред с 24:20 след 10 точки на Георги Бързаков само в нея.

След сравнително равностойна игра до средата на втория период Миньор 2015 започна да трупа разлика и на почивката се откъсна с 52:35. Подемът в играта му продължи и след паузата, а преди заключителната четвърт тимът вече водеше със 70:43. Почти през цeлия последен период авансът на гостите от Перник бе над 30 точки.

Георги Бързаков бе най-резултатен за Миньор 2015 с 22 точки. Мартин Мандалски се отчете с 12. По 11 точки вкараха Кристиян Ставрев и Георги Дамянов. Христо Гатев реализира 10 точки.

За НСА Ерик Кирилов бе най-добър с 15 точки и 8 асистенции. Филип Емилов остана с 12.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани