12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияСашо Груев призова: Нека се обединим и да популяризираме адаптирания спорт в...

Сашо Груев призова: Нека се обединим и да популяризираме адаптирания спорт в България

Помощник-треньорът на Академик Пловдив организира спортен ден за хора с интелектуални затруднения през миналия уикенд

Помощник-треньорът на Академик Пловдив Александър Груев организира спортен ден за хора с интелектуални затруднения под мотото „БАСКЕТБОЛЪТ Е ЗА ВСИЧКИ“. Събитието, което се проведе в Пловдив на 5 юни, бе свързано с програмата за спортен мениджмънт на FIBA – TIME OUT 2.0, в която бившият гард е участник като представител на Българската федерация по баскетбол.

Участници в спортния ден бяха момичетата и момчетата от „Специалния Отбор“ на Тина Димитрова, участвал на 4 турнира в Италия и един път в Турция, и отборът по адаптиран баскетбол от София, чиято тренировъчна практика е организирана от от сектор „Баскетбол“, сектор „Адаптирана Физическа Активност и Спорт“ на НСА и Спешъл Олимпикс България.

Безкрайно съм щастлив, че имах възможността да организирам този празник изпълнен с много емоции, радост, забавление и игри за атлетите с интелектуални затруднения от „Специалния отбор“ (Пловдив) и отборът по адаптиран баскетбол към НСА „Васил Левски“, (София). В този забавен ден успяхме да покажем, че баскетболът наистина е за всички. Надявам се да успея да реализирам идеята си и това да бъде само първият от много последващи забавни дни, в които да се включат още професионални баскетболисти и отбори – нека се обединим и да популяризираме адаптирания спорт в България на не по-ниско ниво от европейските и презокеански отбори„, бе мнението на Александър Груев за събитието, като той благодари на всички, замесени в осъществяването му.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани