11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАМинесота взе последния билет за плейофите на Запад (видео)

Минесота взе последния билет за плейофите на Запад (видео)

"Горските вълци" сложиха край на сезона за Оклахома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Минесота стана последният отбор, който си гарантира участие в плейофите на Западната конференция на НБА. На свой терен „горските вълци“ се наложиха над Оклахома със 120:95 в последния си мач от турнира, който определя последните участници в елиминациите.

НАЙ-ДОБРИ: Карл-Антъни Таунс бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Минесота – 28 точки и 11 борби. Руди Гобер също стигна до двойните показатели – 21 и 10 борби. Антъни Едуардс финишира с 19 точки, 10 борби и 6 асистенции.

Шай Гилджъс-Александър бе най-добър за Оклахома с 22 точки и 7 борби. С по 17 останаха Джейлън Уилямс и Лу Дорт, като последният грабна и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините демонстрираха по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 51.8% срещу 36% за „гръмотевиците“. Освен това, Минесота направи и повече асистенции – 29 срещу 19 завършващи подавания за Тъндър.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите на Запад Минесота ще излезе срещу Денвър. В серията ще се играе до четири успеха от седем срещи. Мач №1 между двата отбора ще бъде 17 април.

СТАТИСТИКА ОТ МИНЕСОТА – ОКЛАХОМА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани