20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоНБАМаями приключи сезона на Милуоки в НБА след 4-1 победи (видео)

Маями приключи сезона на Милуоки в НБА след 4-1 победи (видео)

"Горещите" триумфираха след драма с продължение

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями изхвърли от плейофите на НБА първия в редовния сезон на Изток Милуоки. Това се случи, след като „горещите“ триумфираха с 4-1 победи в серията от първия кръг на елиминациите в най-силното първенство в света. Хийт спечелиха петия мач в серията със 128:126 след продължение като гости.

И ОЩЕ: Маями, който трябваше да мине през турнира, определящ последните участници в плейофите, стана шестият отбор, който от осма позиция в края на редовния сезон, елиминира най-добрия в конференцията в плейофите. За последен път това се случи през 2012 г., когато Филаделфия отстрани Чикаго.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър финишира с 42 точки и 8 борби за Маями. Гейб Винсент добави 22 и 6 асистенции. Бам Адебайо достигна до трипъл-дабъл – 20 точки, 10 борби и 10 асистенции.

Янис Адетокунбо бе най-добър за Милуоки и оформи дабъл-дабъл – 38 точки и 20 борби. Крис Мидълтън се отчете с 33, 6 борби и 6 асистенции. Брук Лопес остана с 18 точки и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: Жрю Холидей даде аванс от 4 точки на Милуоки 14 секунди преди края на редовното време, но Маями не се отказа и стигна до продължение чрез Гейб Винсент и Джими Бътлър след 118:118. В допълнителните 5 минути гостите поведоха със 7 точки, но Крис Мидълтън и Янис Адетокунбо сведоха пасива на отбора си до 124:126. Макс Струс с два успешни наказателни удара сложи точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг на плейофите в НБА Маями ще излезе срещу Ню Йорк, който се справи с Кливланд с 4-1 победи. Първият мач от серията ще бъде на 30 април.

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани