17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт с обрат в серията със Сакраменто (видео)

Голдън Стейт с обрат в серията със Сакраменто (видео)

Уориърс вече водят с 3-2 победи и са на крачка от полуфинал на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт постигна трета поредна победа в плейофите на НБА. Селекцията на Стив Кър се справи със Сакраменто със 123:116 като гост и вече води с 3-2 в серията от първия кръг на елиминациите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри отбеляза 31 точки за Голдън Стейт, допълнени от 8 асистенции. Клей Томпсън добави 25. Дреймънд Грийн финишира с 21 точки и 7 асистенции.

Ди`Арън Фокс бе най-резултатен за Сакраменто с 24 точки, 7 борби и 9 асистенции. С по 21 останаха Домантас Сабонис и Малик Монк, като първият овладя и 10 борби за дабъл-дабъл.

КЛЮЧЪТ: Стеф Къри изведе Голдън Стейт напред с 5 точки 2 мин. преди края, но „кралете“ не се отказаха и чрез Домантас Сабонис се доближиха след 114:117. Малик Монк пропусна да постави равенство на таблото, а шампионите се възползваха и стигнаха до аванс от 8 точки, с което решиха всичко.

И ОЩЕ: Уориърс триумфираха при визита в рекордна 28-ма поредна плейофна серия в НБА. Тази поредица обхваща цялата ера на Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймънд Грийн.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач между Голдън Стейт и Сакраменто ще бъде на 29 април.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани