12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАМаями би Бостън за 2-1 във финалите на Изток (видео)

Маями би Бостън за 2-1 във финалите на Изток (видео)

Хийт останаха без Джими Бътлър, който получи травма в коляното

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями достигна до втора победа във финалите на Източната конференция в НБА. „Горещите“ се справиха с Бостън със 109:103 като гости, за да поведат с 2-1 в серията за златото.

И ОЩЕ: Хийт останаха без Джими Бътлър, който получи възпаление в дясното коляно и не се появи в игра през второто полувреме. Травми по време на срещата имаха и двама от играчите на Селтикс – Маркъс Смарт и Джейсън Тейтъм, но те се завърнаха след прегледи.

НАЙ-ДОБРИ: Бам Адебайо даде тон на Маями с 31 точки, 10 борби и 6 асистенции. Пи Джей Тъкър добави 17 и 7 борби. Макс Струс вкара 16 точки.

Джейлън Браун бе над всички за Бостън с 40 точки и 9 борби, като бе 14/20 при стрелбата си от игра. Ал Хорфърд оформи дабъл-дабъл – 20 и 14 борби. Маркъс Смарт остана с 16 точки и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След като загуби с 25 точки втория мач от серията, Маями нямаше спиране през първото полувреме и се изстреля напред с 62:37 3 минути преди края на втората част. Селтикс отвърнаха със серия от 10-0, за да намалят до 62:47 на голямата почивка. След паузата водени от Джейлън Браун домакините се доближиха на 7 точки за 83:90. Хийт отговориха с 12 поредни точки, но Браун върна своите в играта след 92:93. 2.40 мин. преди края. Макс Струс, Бам Адебайо, Пи Джей Тъкър и Кайл Лаури отново дадоха аванс от 10 точки на Маями, което се оказа достатъчно.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Бостън и Маями ще бъде на 24 май. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани