9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияМартин Маринов: Не съм виждал по-работливо момче от Венелин Христов

Мартин Маринов: Не съм виждал по-работливо момче от Венелин Христов

Този път се раздадохме максимално, каза гардът на Спартак Плевен

Поздравявам Балкан, който игра добре и настъпи газта в защита в даден момент от мача. Ние малко се изморихме, но мисля, че се представихме доста добре. Предишният път беше нещо страшно, когато играхме срещу тях в нашата зала. Този път се раздадохме максимално, затова поздравявам моите съотборници“, каза Мартин Маринов, който влезе в необичайна роля за себе си, поемайки функциите на плеймейкър в отбора на Спартак срещу Балкан.

Да, налага се да съвместявам две неща към момента. Винаги играя на позицията, на която ме пуска треньорът. Не се оплаквам, но доста ни липсват Цветослав Острев и Николай Маринов. Радослав Кочев също не игра в този мач, ротацията ни е доста къса и положението не е добро. С 5-6 човека няма шанс да се играе баскетбол. Старая се и се надявам да помагам на отбора, няма значение на коя позиция“, коментира гардът, който се разписа с 18 точки и 6 асистенции в последния мач на плевенчани в НБЛ.

Мисля, че сезонът е доста лош за нас, никой не е очаквал да сме на това място, но си има фактори за това нещо. Вижда се какво се случва, когато Балкан използва своята голяма ротация, докато ние през последната част нямахме крака. Те имат страхотна защита, която е една от най-добрите в първенството. Виждате в какви времена живеем, вече не се знае кой е здрав. Все пак да се радваме, че играем баскетбол, защото се вижда какво става по света. Не мога да давам прогнози за третото завъртане и Купата на България, важното е да сме здрави и да има баскетбол“, смята Мартин Маринов.

Венелин Христов е много работливо момче. Толкова работливо момче не съм виждал през цялата ми кариера. Пожелавам му да е здрав, баскетболът е в него, така че се надяваме на още по-добро представяне от негова страна. Четвъртфиналът за Купата срещу Левски Лукойл изглежда като невъзможна мисия, но все пак нищо не се знае. Надявам се да имаме малко по-голяма ротация. Левски е фаворит в този поток, както и претендент за спечелването на трофея, но ние отиваме да играем“, завърши Мартин Маринов.

Балкан остава безгрешен в третия етап на НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани