19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияМалко не стигна на храбра България срещу Украйна в Истанбул

Малко не стигна на храбра България срещу Украйна в Истанбул

"Лъвовете" заличиха пасив от 25 точки, но отстъпиха на Украйна след продължение

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България започна със загуба участието си на олимпийската предквалификация в Турция. В зала „Синан Ердем“, в Истанбул, отборът на Росен Барчовски претърпя поражение от Украйна със 71:80 след драма с продължение в първия мач от турнира в южната ни съседка.

И ОЩЕ: Официален дебют с екипа на представителния ни тим направи Брандън Йънг. Гардът остана в игра близо 40 минути, в които се разписа с 16 точки и 8 асистенции.

НАЙ-ДОБРИ: Капитанът Павлин Иванов бе най-резултатен за националния ни тим с 18 точки, 5 борби и 5 асистенции. Алекс Симеонов добави 12 и 5 борби. Константин Костадинов се отчете с 11 точки и 7 борби. Иван Алипиев грабна 10 борби плюс 6 точки.

Олександър Ковляр бе над всички за Украйна с 25 точки, от които 6 тройки, в добавка към 7 асистенции. Павло Крутус и Артьом Пустови (7 борби) приключиха с по 11. Вячеслав Бобров бе близо до дабъл-дабъл – 9 точки и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: Украинците започнаха по-силно и водени от Олександър Ковляр и Вячеслав Бобров дръпнаха със 17 точки след 10 минути след 27:10. През втория период преднината на съперника достигна до 25 точки, но националите отговориха чрез Павлин Иванов, Брандън Йънг и Алекс Симеонов за 29:40 на голямата почивка.

След паузата „лъвовете“ продължиха да настояват и след серия от 12-3, дело на Брандън Йънг, Константин Костадинов, Алекс Симеонов, Павлин Иванов и Емил Стоилов, се доближиха за 41:43. Съперникът не се огъна и чрез Артьом Пустови, Вячеслав Бобров и Павло Крутус отново се отдалечи за 50:41. Андрей Иванов и Константин Костадинов все пак оставиха разликата едноцифрена за 48:55. През последната четвърт на редовното време „трикольорите“ отново се озоваха на 2 точки след успешни акции на Алекс Симеонов, Брандън Йънг и Деян Карамфилов, но Украйна отвърна чрез Андрий Войналович за 64:55. България обаче не спираше да тормози противника и чрез Брандън Йънг, Константин Костадинов, Иван Алипиев и Алекс Симеонов направи 65:66. Последваха грешки и от двете страни преди тройка на Симеонов да донесе обрат на България за 68:66 1.8 секунди преди сирената. В последната атака в тази част Вячеслав Кравцов бе точен, а реферите отсъдиха фаул на Алекс Симеонов, но Кравцов не успя да отбележи от фаул линията и прати мача в продължение след 68:68.

В допълнителните 5 минути Украйна излезе напред с 3 точки, но нашите изравниха за 71:71 чрез Павлин Иванов и Константин Костадинов. Последваха 9 поредни точки за момчетата на Витали Степановски, с което те си гарантираха успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (13 август) от 20.45 ч. българите ще играят срещу домакина на квалификационния турнир Турция.

СТАТИСТИКА ОТ УКРАЙНА – БЪЛГАРИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани