12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаМакаби Тел Авив наказа грешките на Везенков и Олимпиакос (видео)

Макаби Тел Авив наказа грешките на Везенков и Олимпиакос (видео)

Българинът с 6 точки срещу израелския гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос не успяха за втори пореден път в Евролигата. Крилото и съотборниците му претърпяха поражение от Макаби Тел Авив с 69:84 като гости в мач от 22 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 12-7, като заема четвърто място в класирането, докато израелците са с 8 победи и 11 загуби и са 11-ти.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило остави на сметката на Олимпиакос 6 точки, 7 борби и 1 чадър за 26 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 1/4 от средно разстояние, 1/2 зад дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Йоргос Принтезис се отчете с 13 точки. Тайлър Дорси добави 12.

Анте Зизич бе най-добър за Макаби Тел Авив с 23 точки и 6 борби. Кийнън Еванс се разписа с 14. Скоти Уилбекин финишира с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Силната игра в защита на домакините. Макаби лимитира съперника до едва 3 точки в първите 8 минути на последната четвърт, като дръпна с 22 точки за 81:59. До финалната сирена Везенков и компания не успяха да се доближат, а грандът от Тел Авив стопира серия от осем поредни загуби в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 януари Александър Везенков и отборът му ще приемат Цървена Звезда, а Макаби Тел Авив ще се изправи срещу Фенербахче.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани