10.5 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоЕвропаМакаби Тел Авив заглуши тълпата в Княжеството за 1-0 в плейофите на...

Макаби Тел Авив заглуши тълпата в Княжеството за 1-0 в плейофите на Евролигата (видео)

Селекцията на Одед Каташ наложи волята си над Монако

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макаби Тел Авив постави успешно начало на плейофите в Евролигата. Селекцията на Одед Каташ се наложи над Монако със 79:67 като гост и излезе напред с 1-0 победи в серията от елиминациите в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Уейд Болдуин отбеляза 20 точки за израелския гранд, като ги гарнира с 6 борби и 6 асистенции. Лоренцо Браун добави 15. Джош Небо се отчете с 12 точки и 8 борби.

По 15 точки за Монако вкараха Алфа Диало (6 асистенции) и Майк Джеймс (6 борби и 5 асистенции). С по 12 останаха Ели Окобо и Донатас Мотеюнас (6 борби).

КЛЮЧЪТ: Гостите водеха през целия двубой, като изнесоха силно второ полувреме, в което затвърдиха превъзходството си. При резултатат 36:38 Макаби направи серия от 11-1, за да стигне до двуцифрена преднина и да сложи точка на третия период при 60:50 в своя полза. Монако, който бе 4/26 в стрелбата от тройката в този мач, допусна пасив от 16 точки, но имаше и проблясъци след серия от 7-0. Грандът от Тел Авив все пак отговори с 6 безответни точки и до края не изпусна лидерството.

И ОЩЕ: Това бе първи успех за Макаби в плейофите от турнира на богатите от 2014 г. насам. Тогава за последно тимът вдигна трофея Евролигата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет двубоя. Мач №2 между Монако и Макаби Тел Авив ще бъде на 27 април, отново в Княжеството.

СТАТИСТИКА ОТ МОНАКО – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани