19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Успяхме да спечелим със здрави нерви, добри решения и с...

Людмил Хаджисотиров: Успяхме да спечелим със здрави нерви, добри решения и с характер

В плейофите няма нищо лесно, без значение срещу кого играеш, заяви треньорът на Рилски спортист

„Поздравявам моя отбор, преборихме се и се извадихме от трудна ситуация. Класирахме се на финалите за втора поредна година. Поздравявам и Спартак, както и публиката в Плевен. Атмосферата в залата беше страхотна, точно като за сериозен плейофен сблъсък. Нямаше да е незаслужено, ако те също бяха спечелили. Ние изпуснахме много наказателни удари, което е нехарактерно за нас. Направихме някои прости грешки, ако не бяхме допуснали това, мачът щеше да свърши по-рано. По този начин Спартак бе в добър ритъм, вкара трудни кошове и не се предаде, но и ние за пореден път се извадихме от трудна ситуация. Накрая успяхме да спечелим със здрави нерви, добри решения и с характер, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Спартак Плевен със 77:76 в мач от полуфиналите в НБЛ.

Спартак се бори, но Рилски е на финал в НБЛ

Имаше ситуации, в които трябваше да направим нарушение, но ние допуснахме много лесни кошове. В края направихме две много прости грешки в нападение. Брендън Браун подари веднъж топката. Това се неща, които трябва да премахнем, за да искаме да спечелим финалната серия. Нивото ни на концентрация трябва да е много по-високо. Липсата на Мартин Маринов усложни ситуацията за Спартак. Може би имаше някакво подценяване от това, че те бяха с по-къса ротация. Те бяха опрени до стената и е нормално да играят освободено и сърцато, както и за своето достойнство“, каза още наставникът на самоковци, които се класираха на финал в родния шампионат за втора поредна година.

Коди Карлсън е интересен, млад и атлетичен играч. Включи се много добре като център, вкара доста енергия от пейката и скорост в играта. Успя да вдигне оборотите и ни помогна в момент, в който Трей Портър и Барет Бенсън бяха с натрупани лични нарушения и имахме проблеми под коша. Той бе привлечен точно заради това“, добави Удо.

Аз съм много щастлив, че Деян Карамфилов израсна много като игра и принос за отбора в последните две години. Той е изключително важен играч за нас. Вижда се, че често играем и с него, и с Брендун Браун. Карамфилов вкарва много енергия, акъл, организация и вижда добре играта. Пази здраво в защита, често се вадим от трудни ситуации, точно когато той влезе в игра“, бе мнението на треньора на носителя на Купа България 2022.

„Миналата година нямахме късмет по време на финалната серия, защото аз се разболях от COVID-19 още на полуфиналите. Алекс Симеонов си изкълчи глезена още в първия мач от финалната серия и игра с подут глезен през цялата серия. Имаше други двама играчи, които също бяха болни. Излязохме от ритъм, допуснахме грешки, които ни костваха серията, но това беше незаменим опит, от който да се поучим. Тъй като запазихме по-голяма част от нашия състав, остана една горчивина в устата и чувство за недовършена работа, която много ми се иска тази година да довършим“, допълни Людмил Хаджисотиров.

„Истината е, че и Левски и Балкан са силни. В плейофите няма нищо лесно, без значение срещу кого играеш. Константин Папазов каза, че Левски разполага с ротация от 11 души, като всичките са звезди и има широк състав, което го превръща във фаворит в този момент. Това е факт, тъй като бяха привлечени Йордан Минчев, Зейн Ноулс и Адонте Паркър. Оправиха се Христо Захариев и Чавдар Костов, това е една нова петица, в която има класни и опитни баскетболисти. От своя страна Балкан разполага с много силна гардова линия, плюс Крисчън Джоунс и опитни българи, които играят от доста време в тима. Това един отбор с характер, така че нека по-добрият да победи. Ние ще се подготвяме„, смята специалистът относно очакванията си за съперник в битката за титлата в шампионата. 

„Надяваме се Ей Джей Хес да бъде на линия за финалната серия“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани